Magyarország elsőszámú motorkerékpár-felfüggesztési központja!

Milyen gyakran kell olajat cserélni a csillapítókba?

A gyártók versenykörülmények között 15-20 óra használat után javasolják az olajcserét, minden 40 óra után pedig a teljes felújítást. Ha a szezon előtt megvolt a felújítás, akkor is az év folyamán még egy szerviznek kellene lennie.

Illetve, ha nagyobb sárban, vagy nagyon szélsőséges körülmények közt motoroztunk , akkor feltétlen szükséges a csillapítóink tisztítása, hogy ne a következő versenyen legyen ezzel problémánk.

 

Utcai motorokban milyen gyakran javasolt az olajcsere?

Ebben az esetben a javaslat a megtett 15.000-km vagy pedig kettő évente.

 

Miként kezdjem el a motorom beállítását?

Ez a legfontosabb kérdés, mert itt lehet a legtöbb hibát elkövetni.

A sorrend mindig azonos: Rugó – Geometria – Majd az állítás.

 

Hogyan lehet a csillapítást súlyra hangolni?

A lengéscsillapító súlyhoz történő igazítása azt jelenti, hogy a megfelelő rugókat kell kiválasztani, a versenyző súlyának megfelelően. Csillapításnak először semmi köze sincs a pilóta súlyához. Egy hobbiversenyző és egy profi motoros ugyanazzal a rugóértékkel versenyez, ha azonos a súlyúak. De már a csillapítás settingje és beállítása természetesen nagyon különbözik fog egymástól.

 

Milyen információ szükséges a geometria beállításához?

A legfontosabb információ: motor típusa, gyártási éve, vezető mérete és súlya, és a felhasználás módja: MX / Enduro / Road Racing / Túra egyedül / Csomaggal és utassal.

 

Hol tudom megnézni, hogy milyen erősségű rugót használjak?

Szinte minden gyártó rendelkezik referencialistákkal, amelyekből elolvasható, mely rugók értéket ajánlanak az adott motoros súlyához. De ebben szívesen segítünk Önnek, ha nem rendelkezik ilyen gyári adatokkal.

 

Ha bármilyen kérdése vagy problémája van, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

1 + 13 =